Ai încercat vreodată să torni sos de mazăre peste pastele tale preferate? Dacă nu, ţi-am pregătit o reţetă delicioasă în care poţi combina pastele cu mazărea şi pieptul de pui la grill.

Ingrediente

  • 100 g paste fusilli
  • 1 piept de pui, dezosat
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • sare şi piper, după gust 

Pentru pesto

  • 250 g mazăre din conservă
  • 2 căţei usturoi
  • 3-4 frunze busuioc
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 50 g parmezan ras 
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare 

Într-o cratiţă, fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ulterior, torni pastele într-o strecurătoare şi dai deoparte. 

Pentru pesto, scurgi de lichid boabele de mazăre din conservă, speli foarte bine frunzele de busuioc şi de pătrunjel şi cureţi usturoiul. Pui toate ingredientele într-un blender şi le mixezi 3-4 minute până obţii o pastă. 

Condimentezi pieptul de pui, după gust şi îl stropeşti cu ulei de măsline. Încingi o tigaie cu grill, la foc mediu. Aşezi pieptul de pui şi îl laşi 2-3 minute, pe fiecare parte, să se rumenească. Ulterior, îl dai deoparte şi îl laşi să se racească câteva minute, apoi îl tai bucăţi. 

Serveşti pastele cu pesto de mazăre şi piept de pui la grill. Le decorezi cu verdeaţa preferată.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Paste carbonara cu sparanghel

Loading...