Lasă deoparte, pentru astăzi, reţeta clasică de pizza şi prepară una în stil turcesc! Cu carne tocată de orice fel, cu mirodenii şi cu roşii, această gustare va fi pe placul tău!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 30 ml ulei
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 ou
  • 1 iaurt grecesc

Pentru umplutură

  • 200 g carne tocată, de orice fel
  • 2-3 roşii
  • 2 cepe
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 250 g parmezan ras
  • 1 ou 
  • 1 lingură sos de roşii sau pastă de tomate
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă praf de chilli, opţional 
  • sare şi piper, după gust
  • verdeaţă preferată

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.  

Pui drojdia într-un bol cu puţină apă caldă şi cu zahăr. Laşi să se activeze aproximativ 10 minute.

Pui făina într-un recipient mai mare şi pregăteşti o adâncitură în mijlocul ei. Torni amestecul de drojdie şi sarea. Amesteci, apoi adaugi oul, iaurtul, uleiul şi, treptat, apa caldă. Frâmânţi aluatul până devine elastic şi fraged. Acoperi recipientul cu o folie de bucătărie şi dai aluatul deoparte să dospească 1 oră. 

Pentru umplutură, într-un bol mai mare, amesteci carnea tocată cu roşiile, verdeaţa preferată şi cepele tocate mărunt, cu usturoiul zdrobit, cu pasta de tomate, cu boiaua dulce şi, dacă doreşti, cu praful de chilli. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. 

După ce a dospit, întinzi aluatul pe o suprafaţă plană, presărată cu făină, sub formă de dreptunghi. Pui, în mijloc, umplutura de carne, apoi presari cu parmezanul ras şi pliezi sub formă de bărcuţă. Într-un bol, baţi oul şi ungi, cu acesta, marginile aluatului de pizza. 

Pui pizza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Laşi la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte. Serveşti preparatul cald. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Lahmacun

 

Loading...