5 alimente pe care să nu le consumi crude

alimente jpeg

Se spune că alimentele în stare crudă sunt cele mai sănătoase, mai ales când vine vorba de legume şi fructe. Însă nu orice sursă de hrană poate fi consumată fără să fie gătită. Află care sunt alimentele care au nevoie neapărat de preparare!

Cartoful

Bogat în carbohidraţi, cartoful oferă senzaţia de saţietate şi este benefic asupra sănătăţii, numai dacă este gătit corect. Poate fi preparat la aburi sau la cuptor, însă niciodată crud. Doar sucul extras din cartofi este sănătos pentru stomac, însă nu şi miezul. Consumul de cartofi cruzi poate provoca balonare şi efecte gastrointestinale nedorite, precum flatulenţă şi arsuri stomacale. Vinovat pentru acestea este tocmai amidonul, extractul principal din cartofi, care se digeră foarte greu. În plus, trebuie să te fereşti de cartofii cu pete verzi, care conţin o toxină numită solanină, ce poate provoca intoxicaţii, chiar şi după ce cartofii au fost gătiţi.

Crenvurstul

Folosit la prepararea hot dog-ului, crenvurstul trebuie consumat neapărat după ce a fost fiert. Desigur, el nu este cel mai bun aliment, însă în stare crudă ar fi şi mai nociv pentru sănătate. Dacă este mâncat imediat după ce a fost cumpărat din rafturile magazinelor, acesta poate provoca toxiinfecţie alimentară. Carnea pe care o conţine poate fi contaminată cu o bacterie extrem de periculoasă pentru stomac, de aceea se recomandă întotdeauna fierberea lor corectă.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro