Ceaiuri de ajutor când vrei să te laşi de fumat

ceai jpeg

Te-ai decis să scapi de obiceiul nesănătos de a fuma şi ştii cât de dificilă este perioada care urmează? Aceste infuzii te ajută să te înfrânezi când ai pofta de a mai aprinde o ţigară!

Rădăcina de valeriană

Valeriana este cunoscută pentru proprietăţile sedative. După ce renunţi la ţigări, este posibil să te confrunţi cu anxietate şi iritabilitate. În aceste momente în care rişti să reiei fumatul, bea o cană de ceai de valeriană. E de preferat să alegi acest remediu seara, pentru că îţi dă somnolenţă. Ai nevoie de o linguriţă de rădăcină de valeriană şi o cană de apă fiartă. Lasă-le la infuzat, acoperite, 10-15 minute, apoi bea ceaiul cât este cald.

Coada-calului

Bea frecvent ceai de coada-calului, de preferat de 2 ori pe zi pentru a stimula eliminarea nicotinei din corp şi pentru a scăpa de multe dintre simptomele pe care le ai în perioada în care renunţi la fumat. Remediul funcţionează şi ca un diuretic, deci ajută la prevenirea retenţiei de apă. În plus, îmbunătăţeşte funcţia renală şi-ţi purifică circulaţia sângelui. Pentru infuzie, foloseşte o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. După infuzare, răceşte ceaiul şi bea-l dimineaţa, înainte de micul dejun, apoi o a doua cană după-amiaza, între mese sau când ai poftă să fumezi.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro