Cum să faci pâine franţuzească

Bucătăriile din Franţa sunt cunoscute în întreaga lume pentru minunatele lor preparate. Acum poţi prepara pâinea franţuzească la tine acasă.
Iata cum sa faci paine frantuzeasca:
Ai nevoie de:
4 căni făină
2 plicuri drojdie uscată
1 lingură sare
1 lingură zahăr
1 cană şi trei sferturi apă caldă
1 albuş de ou bătut spumă cu 1 lingură de apă
1 lingură ulei de măsline
Amestecă într-un vas făina, drojdia, zahărul şi sarea. Încorporează puţin câte puţin apa călduţă şi frământă până obţii un aluat omogent, dar care nu se ţine de mână. Dacă e prea tare, mai adaugă 1 lingură de apă. Frământă aluatul cel puţin 10 minute, după care unge-l cu ulei şi lasă-l la crescut într-un loc cald până îşi dublează volumul. Împarte aluatul în două sau în patru, în funcţie de cât de mari vrei să fie pâinile, dă-le forma unei baghete şi crestează-le puţin cu un cuţit. Mai lasă-le să crească 30 de minute în tăvi şi unge-le cu albuşul de ou. Dă-le la cuptor până se rumenesc.
Sursa foto http://www.chewoutloud.com