Cum se prepară deliciosul iaurt de casă, cel mai sănătos preparat lactat. Reţeta e simplă, iar produsul este gata în 4-5 ore

Iaurt de casa jpeg

Cel mai bun şi sănătos iaurt se face în casă doar din două ingrediente. Uşor de preparat, iaurtul home-made este gata în 4-5 ore şi este cea mai bună şi sigură sursă de vitamine pentru toată familia, în special pentru copii.

Specialiştii spun că putem adăuga în preparat şi fructe, gemuri, miere sau nuci ori puţină smântănă, dacă dorim să iasă mai cremos. Reţeta clasică este una foarte simplă, iaurtul fiind gata în 4-5 ore. Laptele de vacă, oaie sau capră se fierbe mai întâi şi se lasă apoi la răcit până când ajunge în jurul valorii de 40˚C. Daca nu aveţi un termometru la îndemână, puteţi aprecia temperatura laptelui cu degetul, astfel ca un lapte tocmai bun pentru a deveni iaurt va da senzaţia de călduţ. “Este recomandat ca laptele să nu aibă mai mult de 40-45˚C pentru ca iaurtul să nu fie prea acru şi să nu lase o cantitate mare de zer”, notează www.fabricadelapte.ro.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg