Cum se prepară deliciosul iaurt de casă, cel mai sănătos preparat lactat. Reţeta e simplă, iar produsul este gata în 4-5 ore

Cel mai bun şi sănătos iaurt se face în casă doar din două ingrediente. Uşor de preparat, iaurtul home-made este gata în 4-5 ore şi este cea mai bună şi sigură sursă de vitamine pentru toată familia, în special pentru copii.
Specialiştii spun că putem adăuga în preparat şi fructe, gemuri, miere sau nuci ori puţină smântănă, dacă dorim să iasă mai cremos. Reţeta clasică este una foarte simplă, iaurtul fiind gata în 4-5 ore. Laptele de vacă, oaie sau capră se fierbe mai întâi şi se lasă apoi la răcit până când ajunge în jurul valorii de 40˚C. Daca nu aveţi un termometru la îndemână, puteţi aprecia temperatura laptelui cu degetul, astfel ca un lapte tocmai bun pentru a deveni iaurt va da senzaţia de călduţ. “Este recomandat ca laptele să nu aibă mai mult de 40-45˚C pentru ca iaurtul să nu fie prea acru şi să nu lase o cantitate mare de zer”, notează www.fabricadelapte.ro.