De ce e indcat să bei în fiecare dimineaţă „apa minune”

1 captura de ecran din 2019 08 30 la 16 44 41 png png

Lămâia este o sursă bună de vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătate şi bună funcţionare a organismului : este o sursă foarte bogată de vitamina C, dar şi de vitamina A, vitamina B6 şi vitamina B1 (tiamina) – ce-i drept – în cantităţi mai mici. Mineralele prezente în lămâie includ cupru, calciu şi potasiu. Proprietăţile lămaii sunt potenţate de cele conţinute de miere!

Nivelurile de sănătate şi de energie ale zilei depind de ceea ce mănânci dimineaţă. Un pahar de apă caldă cu lămâie îţi oferă un start sănătos, energic şi revigorant. Consumul zilnic de apă cu lămâie dimineaţă face minuni pentru sănătatea ta, oferindu-ţi următoarele beneficii.

1.  Îmbunătăţeşte digestia

Apă caldă cu lămâie este un remediu uşor de pregătit acasă, rapid şi eficient pentru probleme digestive. Începe-ţi ziua consumând apă caldă cu lămâie pe stomacul gol în fiecare zi. Este cea mai bună şi sănătoasă băutură de dimineaţă. Multe tulburări digestive au loc din cauza nivelului scăzut al pH-ului, iar apă cu lămâie ajută la restabilirea acestuia, favorizând digestia.

2. Stimulează imunitatea

Apă caldă cu lămâie are proprietăţi antibacteriene şi antivirale care lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, ciupercilor şi viruşilor care cauzează boli şi infecţii. Proprietăţile sale antioxidante ajută la eliminarea toxinelor din organism.

3. Albeşte dintîi

O cană cu apă cu lămâie dimineaţă elimina bacteriile din gură responsabile pentru respiraţia urat mirositoare. Calmează durerile de dinţi şi alte probleme cum ar fi gingivită. De asemenea, ajută la albirea dinţilor, lămâia fiind un agent natural de albire. După aceea, asigură-te că faci gargară cu apă plata pentru a evita deteriorarea smalţului dinţilor.

4. Diuretic natural

Apă cu lămâie previne infecţiile tractului urinar. Fiind un diuretic natural, această creşte frecvenţa urinării, eliminând astfel bacteriile care cauzează infecţii. Apă cu lămâie este eficientă în prevenirea şi tratarea pietrelor la rinichi, deoarece conţine acid citric, care nu permite formarea pietrelor. Dacă ai deja pietre la rinichi, consumă apă cu lămâie de 3-4 ori pe zi!

5. Aliat în lupta cu kilogramele în plus

Apă cu lămâie şi miere este un remediu popular şi eficient pentru pierderea în greutate. Această băutură a făcut parte din multe programe pentru slăbit. Pentru a pierde în greutate, se ia un pahar de apă caldă, se adaugă o linguriţă de miere, sucul de la o lămâie şi se bea dimineaţă pe stomacul gol. Această băutură creşte rată metabolismului care arde mai repede caloriile. Pectina prezentă în lămâie reduce poftă de mâncare şi te face să te simţi plin. Combinaţia dintre toate aceste funcţii ajută la pierderea în greutate în mod sănătos.

6. Combate răceala şi gripă

Mierea şi lămâia sunt un remediu vechi în tratarea răcelii şi gripei. Doar adaugă 2 linguriţe de miere şi 2 de suc de lămâie într-o cană cu apă caldă. Atât lămâia, cât şi mierea au proprietăţi antivirale care luptă împotriva bacteriilor infecţioase. Lămâia este bogată în vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar. Mierea calmează durerile de gât şi tratează tusea. Această combinaţie tratează şi congestia nazală, prin eliminarea mucusului nedorit.

7. Benefică pentru piele

Cantitatea mare de vitamina C din limonadă elimină radicalii liberi, care sunt responsabili pentru apariţia ridurilor. De asemenea, vitamina C vindecă ţesuturile deteriorate, luminează petele întunecate, previne acneea şi petele şi ajută la reducerea efectelor nocive ale soarelui.

8. Combate mătreaţă

Pe lângă menţinerea sănătăţii pielii, vitamina C ajută în tratarea şi prevenirea problemelor părului cum ar fi vârfuri despicate, par uscat şi mătreaţă etc. Proprietăţile sale antibacteriene luptă împotriva bacteriilor, prevenind astfel mai multe probleme ale scalpului.