Fructe care ajută tranzitul intestinal

fructe jpeg

Fie că eşti la cură de slăbire, fie că ai ales dieta vegetariană, smochinele, curmalele sau rodiile alungă pofta de a mânca ceva dulce şi uşurează tranzitul intestinal, datorită fibrelor care le conţin.

Smochinele, sursă de potasiu

Uscate sau proaspete, smochinele îţi sunt necesare pentru că îţi aduc un plus de fibre, potasiu, calciu, fier, magneziu care te ţin departe asteniea, bolile respiratorii şi digestive. Potasiul furnizează corpului energia de care are nevoie când ţii dietă şi faci sport, ajutând musculatura să funcţioneze corect şi păstrând echilibrul electrolitic. Smochinele sunt perfecte în deserturi şi în salatele de fructe.

Curmalele, recomandate anemicilor

Nutriţioniştii recomandă femeilor care abia au născut şi celor care alăptează să mănânce mai des curmale, întrucât alungă depresia postnatală şi îmbogăţesc laptele matern cu substabţe nutritive, bune pentru imunitatea copilului. Folosite în deserturi, curmalele acoperă necesarul de vitamine şi minerale pentru o alimentaţie echilibrată. Curmalele oferă mai mulţi aminoacizi decât în portocalele sau bananele şi sunt excelente pentru a combate constipaţia. Sunt indicate şi anemicilor, persoanelor aflate în convalescenţă şi celor cu probleme intestinale sau cu afecţiuni nervoase.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro