Murături asortate ca la Moldova: ce reguli sfinte urmează moldovenii pentru un gust desăvârşit şi o conservare îndelungată

Muraturi jpeg

Se apropie sezonul conservelor, dar şi al delicioaselor murături. Pentru Ana-Maria Stănciuc, autoarea blogului culinar „Sarea`n poveşti”, o moldoveancă îndrăgostită de bucătărie, murăturile sunt un fragment din vacanţele la bunici, din vremea copilăriei. Aceasta vă propune, în prag de toamnă, o reţetă de „murături de tot felul” ca la Moldova.

„Ţin minte şi acum vacanţele de toamnă de la bunica şi mă bucur şi acum de momentele acelea, încă vii în sufletul meu. Nu era nimic mai sfânt în ograda aia decât pusul murăturilor în prag de toamnă”, îşi începe Ana-Maria Stănciuc, autoarea blogului culinar „Sarea`n poveşti”, „lecţia” de preparare a murăturilor moldoveneşti.

Pasionată de bucătărie, tânăra povesteşte că în copilărie obişnuia să îşi urmărească bunica, căreia, spune ea, „niciun bucătar, cu tot cu şcoală, nu-i va putea întrece măiestria culinară”. Ana-Maria se ţinea după şorţul bătrânei peste tot, echipată cu un pix şi un carneţel, notând reţetele pe care femeia le gătea pentru întreaga familie.

Din colecţia blogeriţei, vă prezentăm, aşadar, o reţetă de murături fix din inima Moldovei:

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro