Poveşti în bucătărie cu Ioana Maria Moldovan

ioana maria moldovan jpeg

O fată blondă, frumoasă, elegantă şi foarte educată. Pentru Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea ştirilor Times New Roman, de la Prima TV, bucătăria este un loc magic în care găseşte „tot felul de bunătăţi făcute de mama“. Ioana comunică foarte bine cu oamenii, la ea totul are gust şi poveste.

„Maria, nu am ţinut niciodată vreo dietă, mănânc ca o ardeleancă adevărată. Îmi place tot ce găteşte mama“, îmi spune zâmbind Ioana. Ne-am dat întâlnire la un restaurant din Bucureşti ca să gătim şi să povestim despre bucătărie şi despre proiectele ei.

Bunătăţi de acasă

Ioana Maria Moldovan recunoaşte senină că „sunt o pofticioasă! Îmi plac mâncărurile ardeleneşti, făcute de mama: supă de pui crescut în curte cu tăiţei de casă, ador laptele de pasăre, papricaşul de pui şi ciocolata. Maria, şi acum, când ajung acasă mama mă aşteaptă cu mâncarea caldă “, îmi spune frumoasa mea interlocutoare. Între timp ne punem şorţurile, ca nişte bucătărese veritabile ce suntem, şi ne punem pe treabă, sub privirea vigilenată a chefului Costin.

Ioana este absolventă a Universităţii Petru Maior, secţia Ştiinţe şi Litere din Târgu Mureş, şi este în Bucureşti de 12 ani. „Sunt singură la părinţi şi am fost foarte bine educată. M-am desprins cu greu de cuib, ca să zic aşa! La început mergeam acasă în fiecare săptămână, pot să spun că nu m-am acomodat nici acum în Bucureşti“, îmi spune Ioana. Pentru că ea şi soţul ei (au o relaţie de 10 ani pe care o vor oficia foarte curând), care lucrează tot în media, mânâncă ce primesc de la mama ei. „De câte ori se poate, mama ne trimite lada frigorifică plină cu gem, zacuscă şi multe alte bunătăţi făcute de ea. Marian nu e mofturos. Când avem timp, gătim împreună ceva rapid: o salată cu piept de pui la grătar sau facem creveţi la tigaie cu garnitură de orez“, continuă Ioana. Îmi spune, în timp ce tăiem ingredientele pentru reţetă, că acum au bucătăria pe care şi-au dorit-o şi „intrăm cu mare plăcere în ea. Iar când găteşti alături de persoana iubită totul iese foarte bine.“

Proiecte

Ioana a lucrat, după terminarea facultăţii, la o televiziune din Târgu Mureş, apoi a primit o ofertă de la televiziunea-mamă din Bucureşti şi a trebuit să se mute în Capitală. Nu a fost simplu, dar uşor, uşor s-a acomodat. „De 10 ani sunt cu Marian, iar el mă ceartă tot timpul, pentru că mă vait că Bucureştiul este o junglă, dar îmi place foarte mult meseria mea. Acum când merg acasă bunica îmi reproşează că sunt agitată şi că vorbesc prea repede“, mai spune Ioana. „Pentru leoaica din mine este foarte important să-mi placă ce fac, să cred în ce sunt implicată şi să mă simt bine în echipă. Times New Roman este exact proiectul de care aveam nevoie. TNR este porţia de umor de calitate pe care fiecare telespectator şi-o poate lua duminica, de la ora 19.00, la Prima TV. Este pastila care te încarcă de bună dispoziţie pentru o săptămână şi te face să ne aştepţi şi în următoarea duminică.“

Îmi spune câte ceva şi despre proiectul ei de suflet „Melanonia May Day“, o fundaţie umanitară. „Alături de o echipă de medici dermatologi foarte buni, condusă de doctorul Lucian Russu, mergem cu o unitate mobilă, care e cât un tir de mare şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, prin ţară şi consultăm gratuit pacienţii cu probleme de piele. Într-un an au fost consultaţi 8.000 de pacienţi, foarte mulţi dintre ei aveau cancer de piele“, conchide ea.

text: Maria Belu foto: Sorin StanaRecente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg