Secretul ardeilor copţi

ardei copti jpeg

Acum este momentul să faci provizii pentru iarnă, iar vedeta sezonului este fără doar şi poate printre altele ardeiul. Diversele sortimente de ardei şi savoara sa, îţi oferă aportul necesar de vitamine şi oferă saţietate.

Ardeii au extrem de multe beneficii pentru toată familia de la mic la mare. Toate soiurile sunt surse excelente de vitamine mai ales de vitamina A şi C, potasiu, acid folic şi fibre. Dacă alegi ardeii mai picanţi vei oferi o savoare aparte mâncării.

În plus, poţi să îi consumi în diferite forme de la cruzi la copţi, în salate sau în diverse preparate.

Secretul lor constă în multitudinea de vitamine la care se adaugă şi celebra capsaicină pentru  proprietăţile anticoagulante, care te apără de infarctul miocardic cât şi de un posibil atac cerebral vascular.

Sursă bună de acid folic

În primul rând ardeii conţin o doză sporită de vitamina C care ajută la absorbţia fierului în organism şi în acelaşi timp îţi aduce un aport de vitamina B6 şi acid folic care previn apariţia anemiei.

Vitamina A ajută la susţinerea vederii sănătoase, şi din fericire se regăseşte din plin în ardei, indiferent de soiul său.

Antioxidanţii şi licopenul fac echipă bună şi transformă o simplă legumă într-un super aliment ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta în nici un sezon.

Coace o cantitate mai mare de ardei şi pune-i la congelator pentru a-i consuma oricând doreşti.

În plus, ţine cont de faptul că ardeii te vor ajuta să consumi mai multe calorii, deoarece ardeii roşii şi mai dulci activează termogeneza şi cresc astfel rata metabolismului, deci încă un motiv pentru care nu ar trebui să îi ocoleşti toamna asta.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro