Regăseşte în această prăjitură savoarea inegalabilă a miraculoaselor nuci. Această reţetă îi va cuceri pe cei dragi, aşa că nu ezita să o încerci.
Ingrediente:
  • 250 g făină 
  • 1 ou 
  • 125 g unt rece 
  • 1 lingură apă rece 
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf sare 
 
Pentru umplutură 
  • 100 g nuci sfărâmate 
  • 100 g alune de pădure zdrobite  100 g migdale sfărâmate  
  • 200 g zahăr 
  • 2 linguri apă 
  •  miere, opţional
Mod de preparare:
 
Tai cubuleţe untul şi-l amesteci cu făina până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi oul, apa, zahărul şi sarea. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră. 
 
Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă rotundă, de tartă. Pui peste ea hârtie de copt, în care aşezi un strat de boabe de fasole şi coci blatul 25-30 de minute. Îl scoţi şi-l laşi să se răcească complet. 
 
Topeşti zahărul cu apa până când se caramelizează. Adaugi nucile, migdalele şi alunele şi amesteci. Torni umplutura peste blatul de tartă cât timp este caldă şi o nivelezi. Opţiona, poţi servi tarta cu miere.
 
Loading...