E nevoie de câteva ingrediente de bază pentru a obţine o cremă diplomat aşa cum scrie la carte. Prepară astfel, cea mai bună prăjitură cu căpşuni şi cremă diplomat pentru toţi cei dragi.

Prăjitură cu căpşuni şi cremă diplomat - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
3 ouă
100 g făină
100 g zahăr
½ plic praf de copt
2 linguri ulei
1 praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat

Pentru crema diplomat
300 g smântână
300 g iaurt gras
200 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g căpşuni
2 plicuri gelatină simplă
1 plic gelatină roşie

Prăjitură cu căpşuni şi cremă diplomat - Mod de preparare

Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Torni uleiul în fir subţire şi mixezi până se omogenizează. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi în gălbenuşuri. La final, adaugi făina combinată cu praful de copt şi amesteci uşor. Pui compoziţia într-o tavă tapetată, o ţii la cuptor până trece testul scobitorii şi o laşi la răcorit.

Pentru cremă, mixezi zahărul cu smântâna grasă, până devine frişcă, apoi încorporezi iaurtul şi torni esenţa de vanilie.

La final, adaugi gelatina simplă preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi torni crema peste blat. Dai prăjitura la frigider 3-4 ore. Tai bucăţi căpşunile, le aşezi peste diplomat şi torni gelatina roşie, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Tiramisu cu căpşuni

Prăjitură cremoasă cu căpşuni. Reţeta fără foc

Diplomat cu căpşuni

Loading...