Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură extraordinară. Are un blat gfraged, ca de pandişpan pufos şi o cremă fină şi delicioasă cu aromă de lămâie, iar pe deasupra frişcă răcoritoare.

Ingrediente:

Blat

7 ouă

7 linguri zahăr

7 linguri făină

3 linguri ulei

3 linguri apă

1 vf. cuţit sare

Cremă

500 ml lapte

3 linguri şi 1/2 făină sau amidon alimentar

4-5 linguri zahăr

1 pachet de unt coajă şi zeamă de la o lămâie

100 ml frişcă lichidă îndulcită

100 ml smântâna cu conţinut ridicat de grăsime

1 linguriţă zeamă lămâie

2 linguri râse zahăr

Mod de preparare:

Pentru început, separă albuşurile de gălbenuşuri şi mixează albuşurile spumă, adaugând un praf de sare şi câte o lingură de zahăr până ce zahărul este topit.

Freacă gălbenuşurile cu ulei, adaugă apă şi omogenizează folosind o lingură de lemn, apoi toarnă-le peste albuşuri odată cu făina cernută, însă ai grijă ca amestecul să nu se lase.

Pentru cremă, mixează untul până devină ac o cremă, iar într-un alt vas pune făina şi zahărul şi adaugă câte un pic din acest amestec în unt.

Pune totul la foc mic şi amestecă mereu cu o lingură de lemn. Când se îngroaşă, adaugă zeama şi coaja de lămâie. Aşteaptă să se răcească şi apoi încorporează câte puţin untul.

Taie blatul în trei şi aşează prima foaie, peste ea cremă, următorul strat de blat, restul de cremă şi ultimul strat de blat.

Pune deasupra frişca apoi tai prăjitura.

Sursa: retetepapabun.ro

Sursa foto: retetepapabun.ro

Loading...
Evaluează articolul