Acest pandişpan este plin de aroma mandarinelor, pe de o parte în blat, pe de alta în bucăţile întregi de fructe. Un desert perfect pentru un weekend friguros!

 

Ingrediente
 
400 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
120 ml ulei
3 ouă
220 g zahăr
1 kg mandarine
zahăr pudră, pentru decor
 
Dai drumul la cuptor la 180 ˚C şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu pereţii înalţi. Descojeşti mandarinele, îndepărtezi pieliţele şi sâmburii şi pui 5 în blender împreună cu ouăle, zahărul şi uleiul. Mixezi 2-3 minute, până obţii un piure omogen.
 
Combini făina cu sarea şi praful de copt, torni peste ea compoziţia lichidă şi omogenizezi. Torni jumătate din amestec în tavă şi adaugii felii din mandarinele rămase.
 
Torni restul de compoziţie, presari bucăţile de mandarine rămase şi dai tava la cuptor până când trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.
 
FOTO Shutterstock