Cititoarea noastră Cristina Ivaşcu, din Bucureşti, ne-a trimis o reţetă delicioasă de prăjitură cu mere, cremă de vanilie bogată şi aromă intensă de scorţişoară. O combinaţie perfectă, cu care ne asigură că nu vom da greş în faţa musafirilor.

Ingrediente pentru prăjitură cu mere: 


Pentru blat
400 g biscuiţi simpli
1 pachet unt
Pentru umplutură
2 kg mere cu coajă
2 linguri zahăr
2-3 linguri scorţişoară
Pentru crema de vanilie
1 l lapte

10 linguri făină
5 gălbenuşuri
1 cubuleţ unt
8 linguri zahăr
esenţă de vanilie
Pentru crema de albuşuri
5 albuşuri
6 linguri zahăr
ciocolată rasă, pentru decor

 

 

Mod de preparare: 

Topeşti untul şi îl pui peste biscuiţii zdrobiţi. Amesteci compoziţia şi o răstorni într-o tavă cu pereţi înalţi de 25x37 cm.
Dai merele prin răzătoare, le căleşti cu zahărul şi cu scorţişoara, apoi le răstorni peste blat.
Dai tava la cuptor 10-15 minute. Pentru crema de vanilie, fierbi laptele cu făina până se îngroaşă.

Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi le încorporezi în crema îngroşată. Adaugi esenţa şi untul, apoi răstorni compoziţia în tavă şi o mai dai la cuptor alte 10-15 minute. Baţi albuşurile cu zahărul şi, când devin o bezea, le pui peste restul ingredientelor din tavă. Mai ţii tava în cuptor, la o temperatură mai mare, până devin maronii. După ce se răceşte, decorezi prăjitura cu ciocolată rasă.

Loading...