Prepară acest delicios desert cu pere  şi cocos si vei demonstra, încă o dată, că deserturile făcute în casă sunt cele mai bune.

Dificultate medie / Preparare: 1 h 45' / 1 tavă

Ingrediente:

125 g unt

125 g zahăr

2 ouă

175 g făină

1 ½ praf de copt

dulceaţă de pere, după gust

Pentru crema de cocos

150 g fulgi de cocos

200 ml lapte

100 g zahăr

200 ml frişcă lichidă

30 g unt

40 g amidon

Pentru sirop:

200 ml apă

100 g zahăr

2 linguri coniac

Pentru decor:

100 g ciocolată

2 pere

Mod de preparare:

Pentru aluat, baţi untul moale cu zahărul până obţii o cremă. Separat, baţi cu furculiţa ouăle, apoi le adaugi în crema de unt şi mixezi bine compoziţia. Încorporezi făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o tavă tapetată. Adaugi dulceaţă de pere după gust şi torni restul de aluat. Coci prăjitura 50-60 de minute la 180 °C.

Pregăteşti crema. Amesteci fulgii de cocos cu zahărul şi cu laptele călduţ. Laşi compoziţia deoparte o oră. Ulterior, adaugi frişca, amidonul, o pui la foc mic şi o amesteci până se îngroaşă. La final, încorporezi untul.

Pentru sirop, combini zahărul cu apa şi cu coniacul. Pui amestecul pe foc şi îl ţii până se topeşte zahărul.

Blatul uşor răcit îl însiropezi şi-l laşi să se răcească complet. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi cureţi perele de seminţe şi le feliezi. Peste blatul rece pui crema de cocos. Decorezi prăjitura cu ciocolată topită şi cu felii de pere.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul