Dacă te topeşti de dragul prunelor, aceste fructe delicioase de sezon, atunci trebuie să încerci reţeta pe care ţi-o recomandăm! Este un preparat simplu, care se pregăteşte în 60 de minute, aşa că nu mai sta pe gânduri, mergi la piaţă, cumpără fructe din belşug şi răsfaţă-te cu această prăjitură pufoasă cu prune.

Prăjitură pufoasă cu prune – Ingrediente (12 porţii)

1,5 kg prune
475 g unt
600 g zahăr
850 g făină
5 ouă
8 g praf de copt
zahăr vanilat, după gust
zahăr pudră, pentru servire

Prăjitură pufoasă cu prune – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai prunele în jumătăţi şi le scoţi sâmburii.
pasul1
Într-un vas mare (pentru mixerul vertical sau manual), pui 225 grame de unt, şi 350 g de zahăr. Mixezi până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle şi baţi până la omogenizare. Adaugi 350 g de făină şi praful de copt şi omogenizezi până se formează un aluat moale.
pasul2
Muţi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, îl întinzi în mod egal cu o spatulă pentru a crea o suprafaţă plată.
pasul3
Separat, într-un bol mare, amesteci cu degetele restul de unt (250 g), zahărul (250 g), zahărul vanilat şi 500 g de făină până obţii un amestec sfărâmicios, ca nişte firimituri.
pasul4
Aranjezi jumătăţile de prune peste aluatul din tavă, cu coaja în jos. Presari aluatul de sfărâmicios în toată tava şi îl dai la cuptorul incins, în prealabil, aproximativ 1 oră.
pasul5
Înainte de servire, pudrezi prăjitura cu zahăr şi, dacă vrei, o mănânci în combinaşie cu frişcă sau îngheţată de vanilie.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Ruladă cu prune şi mac

Gomboţi cu prune

Magiun de prune. Reţeta simplă a Marthei Stewart

Loading...