Cartoful este una dintre cele mai consumate legume din lume, iar asta pe bună dreptate. Gustoşi şi săţioşi, buni în orice combinaţie, cu carne sau cu brânzeturi, cartofii pot fi oricând o masă principală.

 

 

Ingrediente
Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 2 cartofi medii
  • 150 g bacon
  • 3 ouă
  • 300 ml smântână lichidă
  • 100 g brânză cheddar
  • sare, după gust piper, după gust
Tai cubuleţe untul foarte rece şi-l amesteci cu făina şi sarea până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi apa şi mixezi din nou. Când aluatul s-a omogenizat, îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider o oră.
 
Întinzi o foaie din aluat şi o aranjezi într-o formă rotundă, de tartă, inclusiv pe pereţi. Pui peste ea hârtie de copt, în care aşezi un strat de bile ceramice sau de boabe uscate de fasole, şi coci aluatul 15 minute, în cuptorul încins la 180 ºC. 3Între timp, speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Îi laşi să se răcească, îi cureţi şi îi tai cuburi. Încingi o tigaie antiaderentă şi rumeneşti baconul tăiat cubuleţe. Îl scurgi pe şervete de hârtie şi îl laşi la răcit.
 
Baţi ouăle, adaugi smântâna, cartofii, baconul şi cheddarul dat prin răzătoarea mare. Potriveşti gustul de sare şi piper. Scoţi aluatul din cuptor, îndepărtezi hârtia de copt şi torni umplutura. Pui din nou la cuptor şi coci încă 25-30 de minute, la 180 ºC. 5Laşi quiche-ul la răcorit înainte de a-l porţiona. Decorezi după imaginaţie.
 
FOTO: Shutterstock
Loading...