Ţi-e poftă de ceva dulce şi nu ştii ce desert să pregăteşti?Încearcă această reţetă brioşe cu ciocolată. E gata numaidecât şi o vei adora.

Reţetă brioşe cu ciocolată - ingrediente necesare:

- 120 de grame de ciocolată neagră
- 20 de grame de unt
- două ouă
- 180 de grame de zahăr
- o linguriţă de esenţă de rom
- cinci linguriţe de cacao

 - 50 g cacao

- un plic de praf de copt

Reţetă brioşe cu ciocolată - ingrediente necesare pentru decor:

- 200 de grame de ciocolată neagră
- 100 ml de smântână dulce

Reţetă brioşe cu ciocolată - mod de preparare:

Topeşte ciocolata neagră cu untul, după care mixează ouăle cu zahărul până când îşi dublează volumul. Adaugă apoi totul peste amestecul cu ciocolată şi unt şi încorporează esenţa de rom.

Ulterior, amestecă făina cu praful de cacao şi cu cel de copt şi încorporează treptat în aluat, până la omogenizare.

Pune cuptorul la preîncălzit, iar apoi tapează tava de brioşe cu forme de hârtie. Umple formele trei sferturi, iar apoi introdu-le în cuptor pentru 20 de minute.

Dacă vrei să le decorezi, topeşte ciocolata neagră pe bain-marie, adaugă smântâna lichidă pentru frişcă şi ţine la rece mai bine de jumătate de oră. Crema se amestecă cu mixerul.

După ce scot din cuptor, brioşele se lasă la răcit, iar apoi le poţi decora cu crema delicioasă.

Loading...