Cartofi carbonara la cuptor, o reţetă ca la restaurant

Cartofi carbonara la cuptor, o reţetă ca la restaurant jpeg

Dacă nu vreţi să petreceţi mult timp în bucătărie, cartofii carbonara sunt cea mai bună variantă. Se obţin din cele mai simple ingrediente şi au o aromă irezistibilă. Este un fel de mâncare săţios, pe care îl veţi îndrăgi cu siguranţă.

Cartofi carbonara la cuptor - Ingrediente

1 kilogram de cartofi 1 ceapă 100 de grame de caşcaval 50 de grame de bacon 1 lingură de unt 150 de grame de curcan 300 de mililitri de smântână 1 ou pătrunjel sare piper negru măcinat

Cartofi carbonara la cuptor -Mod de preparare

Se spală cartofii şi se curăţă. Se taie rondele sau cuburi. Se fierb într-o cratiţă cu apă şi puţină sare, timp de 10 minute. Se pot fierbe şi întregi şi tăiaţi apoi, acest lucru rămâne la alegerea voastră.

Se amestecă într-un bol smântâna cu oul şi caşcavalul dat pe răzătoare. Se potriveşte cu sare şi piper negru măcinat, după gust. Se curăţă şi se toacă ceapa. Se prăjeşte puţin în tigaia încinsă cu unt. Se taie carnea de curcan în cuburi şi se adaugă în tigaia cu ceapă. Se amestecă şi se prăjeşte pentru 5-10 minute. Se prăjeşte şi bacon-ul într-o tigaie uscată.

Se unge o formă de copt cu unt şi se aşează cartofii în ea. Se toarnă apoi amestecul cu smântână. Se acoperă cartofii cu carnea prăjită şi cu bacon-ul. Se dă la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute. Se scot cartofii din cuptor şi se presară pătrunjel tăiat şi caşcaval ras, apoi se mai poate băga puţin la cuptor, până ce se topeşte caşcavalul.

Atenţie! Carnea de curcan poate fi înlocuită şi cu carne de pui, iar în loc de caşcaval normal se poate folosi şi mozzarella sau parmezan, după gust.

Sursa

Sursa