Cartofi cu legume la cuptor

1 profimedia 0110696583 jpg jpeg

Cartofi noi, cu legume şi brânză - iată o cină excelentă!

De ce ai nevoie ca să prepari cartofi cu legume la cuptor:

1 kg cartofi noi sare 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 150 g brânză telemea 100 g măsline 1 legătură ceapă verde 2 ardei iuţi

Cum prepari cartofi cu legume la cuptor:

Speli cartofii sub jet de apă cu un burete nou de bucătărie, aspru. Îi tai pe lung, îi pui în apă cu sare şi îi fierbi 10-15 minute.

Îi scoţi şi îi răstorni într-o tavă. Adaugi usturoiul zdrobit, uleiul, îi amesteci şi îi dai la cuptor, până capătă o crustă frumoasă.

Spre final, adaugi ardeii graşi tăiaţi fâşii. Îi mai ţii câteva minute şi îi scoţi. Îi laşi să se răcorească, fărâmiţezi brânza şi o presari

peste ei, apoi pui măslinele, ceapa verde, tăiată rondele şi, dacă vrei, ardeii iuţi.