Cartofi gratinaţi cu brocoli

Broccoli Scalloped Potatoes 1 1 jpeg

O reţetă simplă pe care o poţi prepara oricând. Dacă nu îţi place brocoli, poţi înlocui cu conopidă. Preparatul se poate servi atât ca fel principal, cât şi ca garnitură.

Dificultate medie / Preparare: 1 h / 1 tavă 1 kg cartofi noi 1 căpăţână broccoli 400 ml lapte 4 ouă 300 g telemea de capră 250 g smântână 3 căţei de usturoi 1 praf de nucşoară sare piper unt Rupi broccoli bucheţele, le speli sub jet de apă şi le opăreşti câteva minute în apă cu sare, le scurgi şi le pasezi. Le laşi deoparte. Speli cartofii şi îi fierbi în coajă 20 de minute. Îi scoţi, îi laşi la răcit, îi descojeşti şi îi tai rondele. Torni peste ei laptele şi amesteci. Adaugi 2 ouă bătute, jumătate din cantitatea de brânză, sare, piper, după gust, nucşoară şi amesteci bine toate ingredientele. Ungi o tavă cu unt, pui usturoiul mărunţit şi răstorni cartofii. Îi aranjezi în straturi şi pui printre ei broccoli pasat. Presari restul de brânză, adaugi smântâna, ouăle bătute, în prealabil şi câteva cubuleţe de unt. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până se rumenesc cartofii.