Chifteluţe cu somon şi legume

chifetele cu somon si dovlecei jpeg

Cu un conţinut scăzut de calorii, chifteluţele cu somon şi legume te încântă cu gustul lor deosebit şi cu textura crocantă la exterior şi moale în interior. Încearcă-le şi tu!

Ingrediente pentru chifteluţe cu somon şi legume

400 g file de somon

1 cartof mic

1 morcov

1 dovlecel

2 linguri de ceapă, tocată mărunt

mărar tocat, după gust

1 lingură zeamă de lămâie

1 ou

2 căţei de usturoi

1 lingură pesmet

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Cum prepari chifteluţele cu somon şi legume

Tai somonul fâşii subţiri şi îl pui într-un vas. Speli şi cureţi cartoful, morcovul şi dovlecelul de coajă, apoi îi dai prin răzătoare şi îi combini cu peştele. Adaugi ceapa, mărarul, zeama de lămâie, oul, usturoiul pisat, pesmetul şi potriveşti gustul cu sare şi piper. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă din care vei forma chifteluţele de somon.

Le aşezi într-o tigaie cu ulei încins şi, la un interval de 6-7 minute, le întorci pe cealaltă parte, pentru a se rumeni uniform. Serveşti chifteluţele cu somon şi legume calde sau reci, cu salată, feliuţe de lămâie şi decorate cu câteva fire de mărar.

Sursă: http://www.stumbleupon.com