Gogoşi cu brânză

1 81938193 xl jpg jpeg

Gogoşi sărate, uşoare şi gustoase, la mic dejun sau pachet.

De ce ai nevoie ca să faci gogoşi cu brânză:

600 g făină

2 ouă 1 praf sare 1 praf zahăr 250 g smântână 1 pliculeţ drojdie uscată 200 g telemea ulei, pentru prăjit

Cum faci gogoşi cu brânză:

Cerni făina într-un bol, apoi o amesteci cu zahărul şi cu drojdia. Separat, baţi ouăle cu praful de sare, încorporezi smântâna, torni amestecul în făină şi frămânţi un aluat elastic pe care îl laşi la dospit.

Aluatul crescut îl mai frămânţi uşor, apoi îl faci sul şi tai bucăţele. Aplatizezi cu mâna, pui puţină telemea rasă, uneşti capetele şi întinzi uşor cu sucitorul fiecare gogoaşă. Le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şerveţele.