Gogoşi cu iaurt

gogosi cu iaurt jpeg

Ce-ai zice de nişte gogoşi fierbinţi şi gustoase? Încearcă-le!

Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 25 g drojdie 100 ml lapte 150 g iaurt 2 ouă 6 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se dizolvă drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr, se lasă să crească, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă, pe rând, ouăle, iaurtul şi esenţa de vanilie. Se lasă aluatul să crească timp de o oră într-un loc călduţ. Din aluatul crescut se întinde o foaie de 5 mm grosime. Se taie gogoşi cu un pahar mare, apoi se decupează mijlocul lor cu un pahar mai mic.

Se prăjesc gogoşile în ulei încins şi se scot pe un şervet de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. La final se pot presăra cu zahăr pudră.