Langoşi cu brânză

Lángos with sheep cheese and dill jpeg

Reţeta de langoşi cu brânză este atât de apetisantă şi aromată încât îi vei rezista cu greu.

Ingrediente ● 5 cartofi ● 500 g făină ● 3 g drojdie ● 1 linguriţă zahăr ● 250 ml lapte călduţ ● 2 ouă ● 1 praf sare ● 100 g cremă de brânză ● 150 g telemea rasă ● 1 lingură smântână ● mărar, după gust ● ulei, pentru prăjit

Faci o maia din zahăr, drojdie, 1-2 linguri de făină şi lapte. Laşi deoparte. Fierbi cartofii, apoi îi zdrobeşti ca pentru piure. Cerni făina, faci o gropiţă în mijloc, torni maiaua, cartofii, ouăle şi sarea. Frămânţi bine aluatul, apoi îl laşi să dospească.

Separat, freci crema de brânză cu telemeaua, cu smântâna şi cu mărarul tocat. Rupi bucăţele din aluat, le întinzi cu sucitorul şi aşezi câte o lingură de brânză pe o latură, apoi acoperi cu partea fără umplutură. Lipeşti bine marginile şi o rumeneşti, pe ambele părţi, în baie de ulei încins. Procedezi astfel până când termini ingredientele.