Ruladă cu cremă de iaurt şi caise

rulada caise jpeg

Vara, deserturile cel mai des preparate sunt cele cu fructe de sezon. Caisele sunt în top. Aroma lor „îmbracă” prăjiturile într-o haină fină. Te provocăm să prepari o ruladă apetisantă cu cremă de iaurt şi caise!

Ingrediente

4 ouă 1 praf de sare 100 g zahăr 70 g făină 30 g amidon de porumb ½ linguriţă praf de copt

Pentru piureul de caise

2 foi gelatină

450 g caise

4 linguri zahăr

2 linguri zeamă lămâie

2 linguri lichior lămâie

Pentru crema de iaurt

4 foi gelatină

400 g iaurt gras

1 linguriţă coajă rasă lămâie

50 g zahăr pudră

3 linguri lichior lămâie

250 ml frişcă lichidă

Preparare

Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea până se întăresc, adaugi treptat zahărul şi mixezi până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile treptat şi încorporezi făina cernută cu amidonul şi praful de copt.

Torni într-o tavă de 40x30 cm unsă şi tapetată şi coci 10-15 minute, la foc mic. Răstorni pe un şervet umezit, rulezi şi laşi să se răcească.

Pentru piureul de caise, înmoi gelatina în apă rece şi caisele tăiate în patru le fierbi în apă cu zahăr până se înmoaie.

Le laşi să se răcească, le scurgi, pui peste ele zeama şi lichiorul de lămâie şi le pasezi. Încălzeşti piureul, pui gelatina stoarsă şi amesteci să se omogenizeze.

Pentru crema de iaurt, înmoi gelatina în apă rece. Amesteci iaurtul cu coaja de lămâie şi zahărul pudră. Încălzeşti puţin lichiorul, îl amesteci cu gelatina stoarsă şi o torni peste crema de iaurt, omogenizezi şi laşi la rece.

Când începe să se solidifice, baţi energic împreună cu frişca lichidă până se ţine pe tel. Derulezi blatul şi întinzi pe el 2/3 din cremă şi 3/4 din piure. Rulezi şi aşezi rulada pe un platou.

Decorezi cu restul de cremă şi de piure. Laşi la rece minimum două ore înainte să o serveşti.