Ruladă cu prune şi mac

rulada cu prune jpeg

Ştiai că prunele sunt printre cele mai bune alimente care protejează vederea, datorită conţinutului de vitamina A?

Ingrediente Pentru aluat 15 linguri ulei 15 linguri apă minerală 1 praf de sare făină, cât cuprinde

Pentru umplutură

350 g mac măcinat

450 ml lapte

75 g făină

1 linguriţă esenţă de rom

150 g zahăr

7-8 prune

1 ou

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea. Încorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic. Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi esenţa de rom. Îl pui pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.

Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi aşezi din loc în loc felii de prune. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu ou şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.