Ruladă cu prune şi mac

Ştiai că prunele sunt printre cele mai bune alimente care protejează vederea, datorită conţinutului de vitamina A?
Ingrediente Pentru aluat 15 linguri ulei 15 linguri apă minerală 1 praf de sare făină, cât cuprinde
Pentru umplutură
350 g mac măcinat
450 ml lapte
75 g făină
1 linguriţă esenţă de rom
150 g zahăr
7-8 prune
1 ou
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea. Încorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic. Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi esenţa de rom. Îl pui pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.
Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi aşezi din loc în loc felii de prune. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu ou şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.