Tort cu mandarine

Easter Cake with Tangerines jpeg

O felie din acest tort cu mandarine este tot ce ţi-ai putea dori la desert.

De ce ai nevoie pentru tort cu mandarine

Pentru blat: ● 130 g făină ● 30 g amidon● 90 ml lapte ● 60 ml ulei ● 4 albuşuri ● 2 gălbenuşuri ● 105 g zahăr ● 1 plic  zahăr vanilat Bourbon ● 1 ½ linguriţe praf de copt Pentru cremă: ● 200 g unt ● 150 g zahăr ● 1 gălbenuş ● 400 g smântână cu 25% grăsime ● 20  g amidon ● 3 mandarine Pentru glazura de ciocolată: ● 120 g ciocolată neagră ● 100 ml smântână lichidă 1 lingură unt Pentru decor: ● 1 mandarină ● 2 linguri nuci măcinate ● frunze de mentă ● figurine de ciocolată

Cum se prepară tort cu mandarine

Pentru blat, combini laptele căl duţ cu uleiul. Separat, amesteci făina cu amidonul şicu praful de copt, apoi le treci printr-o sită. Pui deoparte  o lingură de zahăr, iar într-un alt bol baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat. Adaugi laptele cu uleiul şi încorporezi ingredientele solide. Amesteci bine aluatul. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul pus deoparte. Albuşurile bătute le adaugitrep tat în aluat, amestecând uşor cu o lingură. Îl torni într-o tavă rotundă tapetată şi îl coci 45-50 de minute, la 160 °C.

Între timp, pregăteşti crema. Combini smântâna cu gălbenuşul, zahărul şi amidonul,apoi le aşezi pe baie de aburi. Amesteci crema 10-15 minute,până se îngroaşă, apoi iei de pe foc vasul cu apă şi o laşi să ajungăla temperatura camerei. Baţi untul moale până devine cremos, apoi, în timp ce continui să mixezi, omogenizezi, treptat, crema fiartă.

Cureţi mandarinele de coajă şi  le tai cubuleţe. Tai blatul răcit în trei părţi egale. Dai deoparte puţină cremă pentru decor, iar cu restul ungi fiecare felie de blat şi pui câteva bucăţele de mandarină.

Pentru glazura de ciocolată, încălzeşti smântâna lichidă, apoi o torni pesteciocolata tăiată bucăţi mici. Amesteci până se topeşte,apoi adaugi untul. Torni glazura peste tort şi îl decorezi cu crema de unt păstrată, nuci măcinate, bucăţele de mandarină,frunze de mentă, cu figurine de ciocolată, apoi îl dai la frigider 4 ore.