Cod la cuptor cu roşii şi bacon
Codul este un peşte bogat în proteine, având un conţinut scăzut de grăsimi. Încearcă această reţetă la cuptor cu roşii şi bacon, pe care o vei pregăti cu siguranţă şi a doua oară.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cod la cuptor cu roşii şi bacon
4 fâşii bacon
½ ceapă
4-5 roşii
oţet de mere, după gust
muştar, după gust
zahăr brun, după gust
170 g file de cod
zeama de la ½ lămâie
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti cod la cuptor cu roşii şi bacon
Încălzeşti cuptorul la 230 de grade. Tai baconul în bucăţi potrivite, îl rumeneşti într-o tigaie, 10 minute, scoţi şi laşi deoparte. În aceeaşi tigaie, căleşti la foc mediu, ceapa, timp de 2-3 minute. Adaugi roşiie feliate, oţet, zahăr, până devin suculente, aproximativ 10 minute, apoi pui baconul peste ele. Într-un bol amesteci muştarul şi zeama de lămâie. Aşezi peştele într-o tavă tapetată, îl ungi cu sosul obţinut şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la copt 10-12 minute. Serveşti cu roşii şi bacon alături.
Sursa http://www.finecooking.com