Curry picant cu sardine
Curry picant cu sardine este un preparat delicios, dar deloc anevoios.

Ingrediente
400 g sardine proaspete (sau din conserve, scurse)
2 linguri ulei de cocos
1 linguriță ghimbir ras
1 linguriță turmeric
1 linguriță praf de chili
2 căței de usturoi
1 linguriță zahăr
1 linguriță coriandru măcinat
1 ceapă mare
1 linguriță semințe de cumin
1 linguriță pastă de tamarind
1 ardei roșu iute
200 ml lapte de cocos
10-12 frunze de curry
1 lingură sos de pește
frunze proaspete de coriandru, pentru decor
Mod de preparare
Pregătești sardinele: dacă folosești sardine proaspete, le cureți de solzi, le tai capetele și le eviscerezi. Dacă folosești conserve, scurgi sardinele și le păstrezi întregi sau le rupi în bucăți mari.
Într-o tigaie mare, pui uleiul de cocos la încins. Adaugi semințele de cumin și le lași câteva secunde. Adaugi ceapa tocată mărunt și o călești până devine transparentă, adaugi usturoiul zdrobit, ghimbirul și ardeiul iute tocat fin și lași la călit 1-2 minute. Presari turmericul, praful de chili, coriandrul măcinat și pasta de tamarind, și amesteci bine. Torni laptele de cocos în tigaie și amesteci. Lași sosul să fiarbă la foc mic 5 minute, pentru a se îngroșa.
Adaugi în sosul de curry sardinele și frunzele de curry. Acoperi tigaia și lași să fiarbă la foc mic 10-15 minute. Adaugi sos de pește sau sare și zahăr, după gust. Dacă vrei un gust mai intens de curry, poți adăuga încă un pic de praf de chili sau tamarind.
Decorezi cu frunze de coriandru proaspăt și servești alături de orez basmati.