Mămăligă cu roşii la cuptor

mamaliga rosii cuptor jpeg

Vei fi probabil surprins să afli că „tradiţionala” mămăliguţă este o mâncare apreciată în multe ţări din lume. În afară de combinaţiile clasice la noi, cu brânză sau cu lapte, există şi altele, la fel de savuroase.

Ingrediente

Pentru mămăligă

200 g mălai grişat 175 ml apă îndoită cu175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi un praf de sare

4-5 roşii tari, bine coapte

100 g caşcaval

2 linguri ulei

ierburi aromate (busuioc uscat, oregano uscat, tarhon uscat)

sare

Preparare

Prepari o mămăligă din apă şi lapte, mălai grişat şi un praf de sare, la care adaugi unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert, o răstorni pe o planşetă şi o laşi să se răcorească.

Tai mămăliga felii pe care le aşezi într-o formă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele, între care intercalezi felii de roşii. Presari ierburi aromate şi aşezi caşcavalul felii.

Introduci forma la cuptor pentru 20 de minute până se rumeneşte frumos la suprafaţă şi o serveşti caldă cu iaurt sau cu smântână.