Mămăligă cu roşii la cuptor

mamaliga rosii cuptor jpeg

Vei fi probabil surprins să afli că „tradiţionala” mămăliguţă este o mâncare apreciată în multe ţări din lume. În afară de combinaţiile clasice la noi, cu brânză sau cu lapte, există şi altele, la fel de savuroase.

Ingrediente

Pentru mămăligă

200 g mălai grişat 175 ml apă îndoită cu175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi un praf de sare

4-5 roşii tari, bine coapte

100 g caşcaval

2 linguri ulei

ierburi aromate (busuioc uscat, oregano uscat, tarhon uscat)

sare

Preparare

Prepari o mămăligă din apă şi lapte, mălai grişat şi un praf de sare, la care adaugi unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert, o răstorni pe o planşetă şi o laşi să se răcorească.

Tai mămăliga felii pe care le aşezi într-o formă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele, între care intercalezi felii de roşii. Presari ierburi aromate şi aşezi caşcavalul felii.

Introduci forma la cuptor pentru 20 de minute până se rumeneşte frumos la suprafaţă şi o serveşti caldă cu iaurt sau cu smântână.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg