Paste cu broccoli şi sos de smântână
Cui nu-i plac pastele? Uşor de preparat, aceste paste primavera cu broccoli sunt gata în doar 45 de minute. Bucură-te de această mâncare delicioasă, cu legume din belşug şi cu un sos cremos gustos.
Paste primavera cu broccoli şi conopidă – Ingrediente
230 g paste nefierte (linguine sau fettuccine) 1 lingură ulei de măsline 175 g broccoli, tăiat bucheţele 100 g conopidă, tăiată bucheţele 2 morcovi medii, tăiaţi felii subţiri 150 g mazăre congelată 1 ceapă mică, tocată 1 lingură parmezan ras
Pentru sosul Alfredo
60 g unt
240 g smântână grasă
1 căţel de usturoi pisat
150 g parmezan ras (sau alt tip de caşcaval)
½ legătură pătrunjel verde, tocat
Paste primavera cu broccoli şi conopidă – Mod de preparare
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. În timp ce pastele se fierb, încălzeşti uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare. Căleşti broccoliul, conopida, morcovii, mazărea decongelată în prealabil şi ceapa în uleiul încins, 6-8 minute. Amesteci din când în când, până vezi că legumele s-au mai înmuiat, dar tot sunt crocante.
Pentru sosul Alfredo, topeşti untul într-o tigaie potribvită, la foc mediu spre mic. Adaugi smântâna şi fierbi la foc mic 5 minute, apoi adaugi usturoiul şi parmezanul (sau caşcavalul, dacă foloseşti) şi amesteci repede, cât se încălzesc ingredientele. Adaugi pătrunjelul tocat şi sosul e gata.
Sosul Alfredo îl amesteci cu legumele sotate anterior. Scurgi pastele de apă şi le adaugi în tigaia cu compoziţia de sos şi legume. Amesteci uşor, ca să se combine aromele, apoi presari parmezanul ras. Serveşti calde aceste paste primavera cu broccoli şi conopidă.
Sursa + foto: www.bettycrocker.com