Roşii coapte cu sos de busuioc şi parmezan FOTO

Rosii coapte sos de busuioc si parmezan jpeg

Aceste roşii zemoase şi delicioase sunt completate de o doză bună de sos pesto (de busuioc) şi parmezan ras. Este o reţetă foarte simplă, aşa că ai nevoie doar de 3 ingrediente.

Ingrediente (4 porţii)

4 roşii medii, tăiate în jumătăţi 4 linguriţe de sos pesto, de busuioc 5 linguri de parmezan ras

Pentru sosul pesto (ingrediente pentru 5 linguri)

25 g busuioc

1 căţel de usturoi

50 g parmezan ras

sare, după gust

piper, după gust

2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

, amesteci într-un robot de bucătărie sau blender busuiocul, usturoiul, parmezanul, sarea şi piperul până la omogenizare.

image

Adaugi încet uleiul de măsline, în timp ce amesteci în blender. Păstrezi într-un recipient etanş şi dai la frigider până când vrei să îl foloseşti.

image

Încingi cuptorul. Aşezi roşiile pe o tavă de copt şi peste fiecare jumătate pui 1/2 linguriţă de sos pesto şi 1/2 linguriţă de parmezan ras. Dai tava la cuptor până se rumeneşte şi se topeşte uşor parmezanul, cam 18-20 de minute. Scoţi roşiile din cuptor şi le serveşti imediat.

image