Roşii coapte cu sos de busuioc şi parmezan FOTO
Aceste roşii zemoase şi delicioase sunt completate de o doză bună de sos pesto (de busuioc) şi parmezan ras. Este o reţetă foarte simplă, aşa că ai nevoie doar de 3 ingrediente.
Ingrediente (4 porţii)
4 roşii medii, tăiate în jumătăţi 4 linguriţe de sos pesto, de busuioc 5 linguri de parmezan ras
Pentru sosul pesto (ingrediente pentru 5 linguri)
25 g busuioc
1 căţel de usturoi
50 g parmezan ras
sare, după gust
piper, după gust
2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
, amesteci într-un robot de bucătărie sau blender busuiocul, usturoiul, parmezanul, sarea şi piperul până la omogenizare.
Adaugi încet uleiul de măsline, în timp ce amesteci în blender. Păstrezi într-un recipient etanş şi dai la frigider până când vrei să îl foloseşti.
Încingi cuptorul. Aşezi roşiile pe o tavă de copt şi peste fiecare jumătate pui 1/2 linguriţă de sos pesto şi 1/2 linguriţă de parmezan ras. Dai tava la cuptor până se rumeneşte şi se topeşte uşor parmezanul, cam 18-20 de minute. Scoţi roşiile din cuptor şi le serveşti imediat.