Biluţe cu chia şi cacao

bilute de chia si cacao jpeg

Dacă ai colesterolul la valori mari, ar trebui să limitezi consumul de grăsimi saturate, precum şi aportul de sodiu. De asemenea, medicii nutriţionişti ne recomandă să includem mai multe grăsimi bune în alimentaţia noastră şi cât mai multe fibre. Încearcă şi tu, pentru a reduce nivelul colesterolului, aceste biluţe cu seminţe de chia şi cacao.

Ingrediente

1 păstaie de vanilie, desfăcută 2 linguri seminţe albe de chia 2 linguri lapte de migdale neîndulcit 1 cană migdale blanşate 1 cană nuci ½ cană fulgi de cocos 33 g pudră de cacao ¼ linguriţă sare ½ linguriţă scorţişoară 120 g unt de migdale 2 linguri sirop de malţ din orez

Mod de preparare

Scoţi seminţele din păstaia de vanilie cu un cuţit. Dai deoparte păstaia. Pui seminţele de chia şi laptele într-un bol mic şi amesteci ca să se combine aromele.

Între timp, mixezi într-un robot de bucătărie migdalele, nucile şi jumătate din cantitatea de fulgi de cocos, până când ingredientele sunt mărunţite fin. Pui compoziţia într-un bol mare. Adaugi cacao, sare, scorţişoară şi seminţele de vanilie. Amesteci ca să se combine aromele. Adaugi untul de migdale, siropul şi compoziţia de seminţe de chia. Omogenizezi şi adaugi încă 2 linguriţe de sirop, dacă este nevoie să se lege compoziţia.

Pui restul de fulgi de cocos într-un vas nu foarte adânc. Folosind 1 lingură din compoziţie, apeşi şi formezi biluţe. Le dai pe rând prin fulgii de cocos, ca să se acopere uniform. Le aşezi pe o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Poţi să păstrezi biluţele într-un recipient etanş în frigider, cel mult 1 săptămână. Le scoţi din frigider cu 10 minute înainte de servire.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au