Orez din conopidă

orez din conopida jpeg

Iată o reţetă sănătoasă şi rapidă, care te va ajuta să ţii sub control nivelul colesterolului. Reţeta nu conţine multe grăsimi, aşa că este recomandată persoanelor cu colesterolul mărit.

Ingrediente

1 conopidă mare, tăiată în bucheţele de 2-3 cm 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă potrivită, tocată sare 2 linguri pătrunjel verde tocat zeama de la ½ lămâie

Mod de preparare

Tai cât mai mult din cotorul de la conopidă, astfel încât să rămână doar bucheţelele. În mai multe etape, mărunţeşti conopida într-un robot de bucătărie şi o ţii până când compoziţia are textura asemănătoare cuşcuşului.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi ceapa şi amesteci, ca să se acopere cu ulei. Continui să o căleşti 8 minute, amestecând des, până când se rumeneşte şi se înmoaie. Adaugi conopida mărunţită şi amesteci ca să se combine aromele. Pui 1 linguriţă de sare şi ţii în continuare pe foc, 3-5 minute, amestecând până se înmoaie conopida. Iei de pe foc.

Pui „orezul” din conopidă în boluri şi decorezi cu pătrunjel tocat, stropeşti garnitura cu zeamă de lămâie şi condimentezi cu sare după gust. Serveşti mâncarea caldă.

Sursa + foto: www.foodnetwork.com

www.foodnetwork.com