Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)

Alege acest preparat simplu şi creativ atunci când ai poftă de pizza, dar îţi doreşti în acelaşi timp o mâncare care să aibă mai puţin colesterol, mai puţine grăsimi, mai puţină sare şi mai puţine calorii decât o pizza normală.
Ingrediente
125 g paste din făină integrală (spaghete, melcişori, penne sau fusilli) 1 lingură ulei de măsline 340 g piept de pui tocat 1 linguriţă seminţe de fenicul, pisate 1 linguriţă oregano uscat, mărunţit 1 căţel de usturoi, tocat 230 g ciuperci Champignon, feliate 1 ardei gras potrivit (orice culoare), tăiat felii subţiri ½ ceapă roşie, tăiată fin 400 g roşii proaspete, tăiate cubuleţe ½ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 100 g mozzarella cu un conţinut redus de grăsimi, dată prin răzătoare verdeaţă, opţional
Mod de preparare
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, dar renunţi la sare. Le scurgi bine într-o sită şi le acoperi ca să se menţină calde. Le laşi deoparte.
Între timp, într-o tigaie antiaderentă, încingi uleiul la foc mediu, adaugi carnea tocată de pui, seminţele de fenicul, oregano, usturoiul, amestecând până la omogenizare. Găteşti totul 6-7 minute, până când carnea este făcută.
Încorporezi ciupercile, ardeiul gras şi ceapa. Rumeneşti totul 5 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie ardeiul şi ceapa.
Adaugi roşiile cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, condimentezi cu sare şi piper. Laşi să dea în clocot şi fierbi la foc mic 5 minute, amestecând des. Torni pastele fierte într-o farfurie, torni sosul de roşii peste ele şi la final, presari mozzarella rasă. Dacă vrei, toci puţină verdeaţă, după gust.
Sursa: www.heart.org
Cea mai uşoară salată italiană de paste
Cea mai uşoară salată italiană de paste
Paste cu ciuperci şi sos de roşii
Paste cu ciuperci şi sos de roşii
Paste fusilli cu spanac şi roşii