Piept de pui umplut cu spanac şi feta

piept de pui umplut cu spanac si feta jpeg

Eşti adepta reţetelor cu piept de pui? Atunci cu siguranţă acest preparat va fi pe placul tău. Ai nevoie doar de trei bucăţi de piept de pui, fără oase şi fără pieliţă, pe care le vei umple cu o delicioasă combinaţie de brânză feta şi spanac.

Ingrediente 3 bucăţi de piept de pui 230 g spanac congelat, fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj şi scurs de apă 90 g brânză feta, mărunţită 120 g cremă de brânză 1 căţel de usturoi tocat 1/4 linguriţă sare 1 praf de piper 1 lingură ulei de măsline

Încălzeşti cuptorul la 230 grade Celsius. Amesteci într-un bol de dimensiuni medii spanacul congelat, brânza feta, crema de brânză, usturoiul şi un pic de sare.

Tai şi formezi un buzunar în fiecare bucată de piept de pui. Dacă nu eşti sigură cum să faci corect un buzunar în carnea de pui fără să te tai la mână, poţi să încerci următorul truc: pe rând, pui carnea pe un tocător şi apeşi pe ea cu o spatulă mare (nu îţi folosi mâna pentru a aplatiza partea de sus a pieptului de pui!).

Te asiguri că apeşi pe spatulă suficient de tare pentru a ţine carnea de pui nemişcată. Înfigi marginea spatulei în carne puţin, pentru a reuşi să faci asta.

Introduci cuţitul cam două treimi din dimensiunea cărnii, în partea cea mai groasă a pieptului de pui şi feliezi în jos către partea cea mai subţire. Te opreşti înainte de a tăia de tot puiul pe lat, dacă doreşti să obţii un buzunar ca la carte.

Separi amestecul de spanac şi brânză în trei părţi şi îl rulezi în trei batoane groase, consistente. Umpli fiecare buzunar pe care l-ai făcut în pieptul de pui cu această compoziţie. Condimentezi carnea cu restul de sare şi piper.

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie care rezistă la cuptor, dai focul mediu spre mare, apoi adaugi carnea umplută de pui, cu partea „de sus“ în jos. Găteşti puiul 5 minute, apoi întorci pieptul pe partea cealaltă.

Pui tigaia în cuptor, laşi pieptul de pui la copt încă 2 - 5 minute sau până când vezi că preparatul este suculent când îl înţepi cu o furculiţă.

Timp total: 25 de minute

Sursa: basilandbubbly.com