Smoothie cu banană şi ghimbir

smoothie greata jpeg

Dacă greţurile matinale nu îţi dau pace în primele luni de sarcină, atunci merită să încerci acest smoothie simplu, din ingrediente naturale. Ingredientul-vedetă este ghimbirul, un remediu recunoscut pentru proprietăţile sale medicinale, cât şi pentru combaterea senzaţiei de greaţă.

Încearcă un smoothie delicios, recomandat nu doar gravidelor, ci şi celor care vor să scape de senzaţia de greaţă. Dacă foloseşti ghimbirul pentru a trata greţurile matinale, nu îl întrebuinţa mai mult de 4 zile.

Ingrediente

1 banană foarte coaptă (120 g fără coajă) 7 căpşuni mari (186 g), fără codiţe şi spălate 4 g ghimbir, curăţat şi tăiat în 4 bucăţi 114 g iaurt simplu sau iaurt grecesc de vanilie 25 g fulgi de ovăz, opţional ½ linguriţă esenţă de vanilie, opţional lapte după preferinţă, dacă doreşti să subţiezi smoothie-ul

Mod de preparare

Folosind un blender vertical, amesteci sau pasezi toate ingredientele, până la omogenizare. Adaugi laptele pentru a subţia sucul, dacă doreşti. Serveşti imediat în pahare sau îl păstrezi la frigider, cel mult o zi.

Sursa + foto: www.texanerin.com

www.texanerin.com