Somon la grătar, cu avocado – Reţeta fără gluten

somon jpeg

Somonul la grătar este atât de uşor de preparat, dacă vei încerca această metodă simplă. Cât e vara de lungă, vei face grătare în aer liber după ce vei descoperi cât de uşor este să prepari peştele. Servit cu o salată de avocado, această reţetă reprezintă vara în toată splendoarea ei. În plus, reţeta este recomandată celor care suferă de intoleranţă la gluten (boala celiacă), deoarece nu are ingrediente care să conţină gluten.

Ingrediente

4 fileuri de somon ¼ linguriţă sare grunjoasă piper negru ulei

Pentru salata de avocado

1 ceapă roşie tocată

1 lingură ulei de măsline

1 lingură oţet balsamic

sare grunjoasă, după gust

piper negru măcinat, după gust

2-4 roşii coapte

2 căţei de usturoi, mărunţiţi

2 linguri busuioc tocat

1 avocado, tăiat cubuleţe

Mod de preparare

Combini ceapa, uleiul de măsline, oţetul balsamic, sarea şi piperul, până se omogenizează, şi dai deoparte compoziţia.

Toci roşiile şi le pui într-un bol mare. Combini usturoiul, busuiocul tocat, compoziţia de ceapă şi adaugi sare şi piper, după gust. Dai deoparte şi laşi cel puţin 10 minute, să se combine aromele.

Încingi grătarul şi îl ungi cu ulei, ca să nu se lipească peştele. Condimentezi somonul cu sare şi piper negru măcinat, după gust. Îl aşezi pe grătar, cu partea cu pielea în jos. Îl frigi 8 sau 10 minute, în funcţie de grosimea fileului, fără să întorci peştele, până când este pătruns. Pielea se va arde, dar va împiedica peştele să se usuce.

Îl iei de pe grătar şi îl acoperi cu folie. Îl laşi 2-3 minute să se răcească. Între timp, adaugi cubuleţele de avocado peste salata de roşii şi amesteci uşor. Pui pe fiecare file de somon o cantitate generoasă de salată de avocado şi roşii şi serveşti.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com