Aripioare picante de pui la cuptor
Aripioarele sunt preferatele tuturor. Dar ce ai zice să renunţi la cele de tip fast-food şi să le prepari rapid la tine acasă? Noi garantăm că îţi vor plăcea!
Ingrediente
1 kg aripioare de pui
ulei vegetal, pentru uns
sare
piper
Pentru glazură:
1 linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă chili pudră
1 lingură ketchup
1 lingură sos de soia
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă ghimbir ras
40 g zahăr brun sau miere
2 linguri apă
Înlături vârfurile aripioarelor, apoi le speli şi le laşi la scurs. Le ungi cu ulei, le asezonezi cu sare şi piper după gust şi le transferi într-o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 35-40 de minute, până s-au rumenit.
Între timp, pui toate ingredientele pentru glazură într-o cratiţă şi, după ce amestecul dă în clocot, reduci focul la minimum şi fierbi 8-10 minute, până se îngroaşă. Dai cratiţa deoparte. Ungi aripioarele cu sos şi mai laşi tava la cuptor încă 5 minute. Serveşti aripioarele de pui calde, cu garnitura preferată, şi le decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock