Aripioare picante de pui la cuptor

1 shutterstock 673882819 1 jpg jpeg

Aripioarele sunt preferatele tuturor. Dar ce ai zice să renunţi la cele de tip fast-food şi să le prepari rapid la tine acasă? Noi garantăm că îţi vor plăcea!

Ingrediente

1 kg aripioare de pui

ulei vegetal, pentru uns

sare

piper

Pentru glazură:

1 linguriţă usturoi pudră

1 linguriţă chili pudră

1 lingură ketchup

1 lingură sos de soia

2 linguri zeamă de lămâie

1 linguriţă ghimbir ras

40 g zahăr brun sau miere

2 linguri apă 

Înlături vârfurile aripioarelor, apoi le speli şi le laşi la scurs. Le ungi cu ulei, le asezonezi cu sare şi piper după gust şi le transferi într-o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 35-40 de minute, până s-au rumenit.

Între timp, pui toate ingredientele pentru glazură într-o cratiţă şi, după ce amestecul dă în clocot, reduci focul la minimum şi fierbi 8-10 minute, până se îngroaşă. Dai cratiţa deoparte. Ungi aripioarele cu sos şi mai laşi tava la cuptor încă 5 minute. Serveşti aripioarele de pui calde, cu garnitura preferată, şi le decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock