Banane congelate cu ciocolată şi cocos

Vrei un desert rece, delicios şi sănătos? Atunci prepară această reţetă de banane congelate cu ciocolată şi cocos. E uşor de făcut şi e potrivit pentru cei mici!
Banane congelate cu ciocolată şi cocos
Ingrediente 2 porţii
- 1 banană
- beţe pentru îngheţată
Pentru învelişul de ciocolată:
- 510 g ciocolată neagră
- 3 linguri ulei de cocos
Topping:
- nucă de cocos mărunţită, după gust
Prepară şi: Macaroane cu brânză şi dovleac
Mod de preparare
Tăiaţi banana în jumătate, pe orizontală.
Introduceţi beţişoarele în mijlocul jumătăţilor de banană. Transferaţi bananele pe o tavă de copt căptuşită cu hârtie şi congelaţi până devin solide.
Într-un pahar înalt sau cană, adăugaţi ciocolata şi uleiul de cocos. Băgaţi la microunde la intervale de 30 de secunde, timp de 1 minut şi jumătate, şi amestecaţi până devine neted.
Puneţi amestecul pe o farfurie. Se tăvălesc bananele în stratul de ciocolată, apoi se adaugă toppingul.
Puneţi bananele la congelator până când sosul de ciocolată s-a întărit. Poftă bună!