Budincă de legume la cuptor

1 shutterstock 142585618 jpg jpeg

Legumele congelate au un mare avantaj în sezonul rece: îşi păstrează toată aroma şi toţi nutrimenţii, fiind congelate rapid, după ce sunt recoltate. În plus, preţul este mult mai bun decât cel al legumelor proaspete, care nu sunt în sezon.

Ingrediente

450 g mix de legume congelate (broccoli, conopidă, morcov etc.)

1 dovlecel mediu

150 g caşcaval 

200 ml smântână de gătit

1 ceapă

1 pachet biscuiţi săraţi (100 g)

1 linguriţă pudră de usturoi

1 lingură ulei

sare

piper

ceapă verde, pentru decor

Încingi uleiul şi sotezi legumele şi ceapa tocată câteva minute, la foc mediu, până s-au înmuiat. Într-o tavă de cuptor, cu pereţi înalţi, unsă cu puţin ulei, pui legumele sotate şi torni smântâna vegetală. Condimentezi cu pudra de usturoi, sare şi piper, după gust şi omogenizezi. Aşezi deasupra felii de dovlecel şi presari uniform biscuiţii fărâmiţaţi. La final, adaugi caşcavalul dat prin răzătoarea mare.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30-35 de minute, până ce caşcavalul s-a topit şi legumele s-au gătit. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu ceapă verde tăiată fin.

FOTO Shutterstock



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg