Budincă de legume la cuptor

Legumele congelate au un mare avantaj în sezonul rece: îşi păstrează toată aroma şi toţi nutrimenţii, fiind congelate rapid, după ce sunt recoltate. În plus, preţul este mult mai bun decât cel al legumelor proaspete, care nu sunt în sezon.
Ingrediente
450 g mix de legume congelate (broccoli, conopidă, morcov etc.)
1 dovlecel mediu
150 g caşcaval
200 ml smântână de gătit
1 ceapă
1 pachet biscuiţi săraţi (100 g)
1 linguriţă pudră de usturoi
1 lingură ulei
sare
piper
ceapă verde, pentru decor
Încingi uleiul şi sotezi legumele şi ceapa tocată câteva minute, la foc mediu, până s-au înmuiat. Într-o tavă de cuptor, cu pereţi înalţi, unsă cu puţin ulei, pui legumele sotate şi torni smântâna vegetală. Condimentezi cu pudra de usturoi, sare şi piper, după gust şi omogenizezi. Aşezi deasupra felii de dovlecel şi presari uniform biscuiţii fărâmiţaţi. La final, adaugi caşcavalul dat prin răzătoarea mare.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30-35 de minute, până ce caşcavalul s-a topit şi legumele s-au gătit. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu ceapă verde tăiată fin.
FOTO Shutterstock