Budincă de pâine cu ciocolată

1 shutterstock 282972353 jpg jpeg

Ni se întâmplă des să ne rămână pâine sau diverse deserturi (chec, cozonac, croissant), pe care sfârşim prin a le arunca. Cu această reţetă, nu numai că evităm risipa alimentară, dar ne vom bucura de un desert absolut minunat, făcut chiar din resturi.

Ingrediente

350 g felii de pâine toast albă, mai veche (sau cozonac vechi, chec, crroissant)

150 g fulgi de ciocolată 

1 lingură unt 

5 ouă

600 ml lapte

200 g zahăr brun

1 linguriţă esenţă de rom sau vanilie

1 praf de sare

Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Ungi o tavă cu unt, apoi aşezi feliile de pâine. Într-un bol, amesteci cu un tel, laptele cu ouăle, zahărul, esenţa preferată şi sarea. Torni compoziţia peste pâine şi laşi deoparte 10-15 minute, până ce lichidul e absorbit.

Adaugi jumătate din cantitatea de fulgi de ciocolată peste pâine şi amesteci uşor, apoi presari restul de ciocolată deasupra. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până capătă o crustă aurie. Serveşti budinca de pâine cu îngheţată sau cu sos de caramel şi o decorezi după imaginaţie. 

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg