Cannelloni umpluţi cu ton

3 shutterstock 261261515 jpg jpeg

Bucătăria italiană este cucereşte pe oricine, indiferent de gusturi. Veche de peste 2.000 de ani, ea a influenţat de-a lungul vremii cultura gastronomică a multor ţări. Aceşti cannelloni umpluţi sunt unul dintre preparatele reprezentative ale bucătăriei italiene.

  • 4 cannelloni
  • 1 ceapă
  • 4 roşii
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 conserve ton bucăţi, în suc propriu
  • 75 g parmezan
  • sare, piper, oregano
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 400 ml lapte
  • sare
  • busuioc, opţional

Fierbi cannelloni în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi îi scurgi.

Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată 2-3 minute, apoi adaugi usturoiul pisat, roşiile descojite şi date prin răzătoare. Condimentezi cu sare, piper şi oregano, după gust,  apoi laşi să fiarbă până se îngroaşă. Dai deoparte şi amesteci cu tonul scurs.

Pentru sosul Bechamel, topeşti untul, adaugi făina, laptele, sare, după gust, şi omogenizezi. Laşi să fiarbă, amestecând constant până se îngroaşă, apoi îl dai deoparte.

Umpli cannelloni cu ton şi-i aşezi într-o tavă, apoi torni sosul, inclusiv peste cannelloni. Dai la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc uşor cannelloni. Îi serveşti cu parmezanul ras şi, opţional, cu busuioc proaspăt.

FOTO: Shutterstock