Cârnaţi măcelăreşti

1 shutterstock 1392486662 jpg jpeg

Cârnaţii sunt nelipsiţi de la masa de Crăciun şi nici nu sunt atât de dificil de preparat. Probabil fiecare familie are propria reţetă, propria combinaţie de mirodenii, dar îţi oferim şi una: cârnaţi măcelăreşti, suculenţi şi delicioşi!

Ingrediente   1,5 kg pulpă sau spată de porc 500 g ceafă de vită 30 g sare grunjoasă 10 g cimbru uscat 10 căţei mari de usturoi 5 g ienibahar măcinat 12 g piper negru măcinat 1 linguriţă boia iute, opţional intestine de porc

Tai carnea bucăţi şi o dai prin maşina de tocat (sau rogi măcelarul să ţi-o toace, după ce ai ales bucata pe care o vrei). Mixezi bine cele două tipuri de carne, adaugi ustuoiul zdrobit şi amestecat cu 100 ml apă foarte rece, sarea, piperul, ienibaharul şi, dacă doreşti să fie picanţi, boiaua iute.

Amesteci compoziţia foarte bine, apoi umpli intestinele. Formezi cârnaţii şi îi laşi la zvântat câteva ore sau îi ţii la frigider, pentru ca mirodeniile să se combine cu carnea. Îi prăjeşti în ulei sau îi frigi pe grătar şi îi serveşti cu murături şi garnitura preferată.

FOTO Shutterstock