Cea mai bună tartă cu iaurt şi stafide

Iaurtul grecesc simplu poate înlocui uneori smântâna fermentată în anumite reţete ce necesită coacere. Aşa că vei descoperi un mod natural de a include iaurtul într-un desert mai sănătos decât altele. Această tartă cu iaurt grecesc şi stafide are mai puţine grăsimi şi este foarte savuroasă.
Ingrediente
Pentru blat
250 g nuci sau nuci pecan, tocate 2 linguri unt topit 20 g biscuiţi graham sfărâmiţaţi 1 lingură zahăr tos
Pentru umplutură
250 g iaurt grecesc cu 0% grăsime
150 g stafide
100 g zahăr tos
120 ml albuşuri sau 2 ouă mari întregi
½ linguriţă scorţişoară măcinată
1 praf de nucşoară măcinată
ulei
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul. Tapetezi o formă de tartă sau tavă rotundă cu ulei şi o dai deoparte. Combini într-un bol nucile (sau nucile pecan) cu untul, biscuiţii graham pisaţi şi zahărul. Amesteci până se omogenizează ingredientele. Pui compoziţia fărâmicioasă în tavă şi apeşi ca să se formeze o crustă, inclusiv pe marginile tăvii, apoi dai deoparte.
Între timp, prepari umplutura. Combini în alt vas iaurtul cu stafidele, zahărul, albuşurile (sau ouăle cu albuş şi gălnenuş), scorţişoara şi nucşoara. Amesteci bine până se omogenizează ingredientele. Torni compoziţia obţinută în forma de tartă, peste aluatul cu nuci.
Dai tava la cuptor, pe grătarul din mijloc, şi laşi tarta să se coacă 30 de minute sau până când umplutura se întăreşte pe margini şi este doar un pic moale în centrul tăvii. O scoţi din cuptor şi o laşi 15 minute să se răcească. Dai tarta la frigider şi o ţii cel puţin 2 ore.
Sursa + foto: espressoandcream.com