Cel mai fin cheesecake. Cheesecake japonez

3 shutterstock 1300364944 jpg jpeg

Mai pufos ca barba lui Moş Crăciun, am putea spune şi noi despre acest cheesecake fin ca un norişor. O prăjitură delicată şi delicioasă, care trebuie încercată.

Ingrediente

  • 90 g unt
  • 100 g cremă de brânză
  • 130 ml lapte
  • 8 gălbenuşuri
  • 60 g făină
  • 60 g amidon
  • 13 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

Într-o cratiţă, la foc mic, topeşti împreună untul cu crema de brânză şi torni laptele, amestecând până obţii o compoziţie omogenă, fără să o laşi să se înfierbânte prea tare. Dai deoparte.

Mixezi gălbenuşurile şi adaugi în ele compoziţia de mai sus. Pui făina şi amidonul cernute şi omogenizezi.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat, apoi le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri în trei etape, amestecând uşor cu o spatulă.

Într-o tavă rotundă cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt, inclusiv pe pereţi, torni compoziţia şi o coci pe baie de aburi, la cuptor, 25 de minute la 160 °C, apoi scazi temperatura la 140 °C şi mai coci 50-55 de minute.

O scoţi din tavă după ce s-a răcorit puţin, îndepărtezi hârtia de copt şi o decorezi după preferinţă.

FOTO: Shutterstock