Cel mai fin cheesecake. Cheesecake japonez

3 shutterstock 1300364944 jpg jpeg

Mai pufos ca barba lui Moş Crăciun, am putea spune şi noi despre acest cheesecake fin ca un norişor. O prăjitură delicată şi delicioasă, care trebuie încercată.

Ingrediente

  • 90 g unt
  • 100 g cremă de brânză
  • 130 ml lapte
  • 8 gălbenuşuri
  • 60 g făină
  • 60 g amidon
  • 13 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

Într-o cratiţă, la foc mic, topeşti împreună untul cu crema de brânză şi torni laptele, amestecând până obţii o compoziţie omogenă, fără să o laşi să se înfierbânte prea tare. Dai deoparte.

Mixezi gălbenuşurile şi adaugi în ele compoziţia de mai sus. Pui făina şi amidonul cernute şi omogenizezi.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat, apoi le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri în trei etape, amestecând uşor cu o spatulă.

Într-o tavă rotundă cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt, inclusiv pe pereţi, torni compoziţia şi o coci pe baie de aburi, la cuptor, 25 de minute la 160 °C, apoi scazi temperatura la 140 °C şi mai coci 50-55 de minute.

O scoţi din tavă după ce s-a răcorit puţin, îndepărtezi hârtia de copt şi o decorezi după preferinţă.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg