Cele mai cremoase macaroane cu brânză

1 shutterstock 558701674 jpg jpeg

Cu un sos de unt şi lapte, în care adaugi din belşug trei tipuri de brânză, aceste macaroane sunt reţeta perfectă pentru fericire!

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 2 linguri de unt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 150 g mozzarella tare
  • 150 g cheddar
  • 150 g gouda sau caşcaval
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Fierbi macaroanele în apă clocotită cu sare, cu 1 minut mai puţin decât îţi indică instrucţiunile de pe pachet. Le scurgi şi le dai deoparte.

Într-un vas antiaderent, topeşti untul, adaugi usturoiul şi făina şi amesteci bine cu un tel, apoi torni treptat laptele şi continui să amesteci. După ce a dat în clocot, adaugi, pe rând, cele 3 tipuri de brânză date prin răzătoarea mare, amestecând constant cu o lingură de lemn.

Adaugi pastele fierte şi omogenizezi compoziţia, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stingi focul, dar mai laşi 5 minute în vas, să se întrepătrundă aromele şi pastele să absoarbă sosul. Serveşti calde.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg