Cele mai cremoase macaroane cu brânză

1 shutterstock 558701674 jpg jpeg

Cu un sos de unt şi lapte, în care adaugi din belşug trei tipuri de brânză, aceste macaroane sunt reţeta perfectă pentru fericire!

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 2 linguri de unt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 150 g mozzarella tare
  • 150 g cheddar
  • 150 g gouda sau caşcaval
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Fierbi macaroanele în apă clocotită cu sare, cu 1 minut mai puţin decât îţi indică instrucţiunile de pe pachet. Le scurgi şi le dai deoparte.

Într-un vas antiaderent, topeşti untul, adaugi usturoiul şi făina şi amesteci bine cu un tel, apoi torni treptat laptele şi continui să amesteci. După ce a dat în clocot, adaugi, pe rând, cele 3 tipuri de brânză date prin răzătoarea mare, amestecând constant cu o lingură de lemn.

Adaugi pastele fierte şi omogenizezi compoziţia, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stingi focul, dar mai laşi 5 minute în vas, să se întrepătrundă aromele şi pastele să absoarbă sosul. Serveşti calde.

FOTO: Shutterstock