Cele mai cremoase macaroane cu brânză

Cu un sos de unt şi lapte, în care adaugi din belşug trei tipuri de brânză, aceste macaroane sunt reţeta perfectă pentru fericire!
Ingrediente
- 300 g macaroane
- 2 linguri de unt
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri făină
- 400 ml lapte
- 150 g mozzarella tare
- 150 g cheddar
- 150 g gouda sau caşcaval
- sare, după gust
- piper, după gust
Fierbi macaroanele în apă clocotită cu sare, cu 1 minut mai puţin decât îţi indică instrucţiunile de pe pachet. Le scurgi şi le dai deoparte.
Într-un vas antiaderent, topeşti untul, adaugi usturoiul şi făina şi amesteci bine cu un tel, apoi torni treptat laptele şi continui să amesteci. După ce a dat în clocot, adaugi, pe rând, cele 3 tipuri de brânză date prin răzătoarea mare, amestecând constant cu o lingură de lemn.
Adaugi pastele fierte şi omogenizezi compoziţia, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Stingi focul, dar mai laşi 5 minute în vas, să se întrepătrundă aromele şi pastele să absoarbă sosul. Serveşti calde.
FOTO: Shutterstock